Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΣΕΡΡΩΝ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΣΕΡΡΩΝ

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ Ε.Κ.Κ.Α.

Ε.Κ.Κ.Α Ν.ΣΕΡΡΩΝ

Εθελοντική Κίνηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν.Σερρών

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Α)ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Β)ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

23 ΦΟΡΕΙΣ

Β1)ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ Β2)ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


ΙΔΡΥΤΙΚΟΊ ΦΟΡΕΙΣ : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. - ΚΑΜΕΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η «ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ» - ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ - ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» - ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΕ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΕ - ΕΕΕΕΚ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΕΕΕΚ-ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΦΩΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ - ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ – Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. - - ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε. ΑΡΜΟΝΙΑ

Ιδρυτική διακύρηξη

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ν. Σ Ε Ρ Ρ Ω Ν

Μεραρχίας 67 1ος όροφος

62100 Σέρρες

ΤΗΛ. 6972896460

Χ. ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ

Σέρρες 20 Απριλίου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Ε.Κ.Κ.Α. Ν. Σερρών η Εθελοντική Κίνησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Σερρών δημιουργήθηκε από την συνεργασία 20 Φορέων - Συλλόγων - Εθελοντικών Ομάδων του Ν. Σερρών με κοινές ανησυχίες και προβληματισμούς σε ένα κοινό αγώνα επίλυσης ζητημάτων και στόχων του κάθε Φορέα χωριστά αλλά και όλων μαζί, που απασχολούν την Ειδική Αγωγή αλλά και ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες που έχουν σαν ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ τον άνθρωπο και τα ζητήματα υγείας αυτών.

Στόχος της Ε.Κ.Κ.Α. Ν. Σερρών είναι η συσπείρωση και άλλων Φορέων και Συλλόγων της περιοχής μας που έχουν κοινό προσανατολισμό και η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων από κοινού είτε αφορούν ένα Φορέα είτε αφορούν όλους μαζί με κοινό στόχο.

Αναπτύσσει Δράσεις που έχουν σαν σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινής γνώμης στα προβλήματα και στους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων των Φορέων και των Συλλόγων που απαρτίζουν την Κίνηση αυτή.

Την αφύπνιση του Εθελοντισμού μέσα από συντεταγμένες δυνάμεις Εθελοντικών Ομάδων και Φορέων αλλά και μεμονωμένων Εθελοντών στην προσπάθεια επίλυσης ευαίσθητων ζητημάτων της Ε.Κ.Κ.Α. Ν. Σερρών και προτάσεων προσέγγισης με την ενεργοποίηση και νέων πολιτών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κατανόηση από μεγαλύτερο αριθμό πολιτών των ζητημάτων αυτών.

Την δημιουργία Εθελοντικής Επιστημονικής Ομάδας που αποτελείται από Νομικούς, Κοινωνιολόγους, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων που έχουν σχέση με την Ειδική Αγωγή αλλά και ειδικότητες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ψυχική ανάταση και την καλύτερη δυνατή προσέγγιση των θεμάτων που απασχολούν τον καθένα χωριστά αλλά και όλους μαζί στην Ε.Κ.Κ.Α. Ν. Σερρών, δράσεις που θα αναπτύσσονται μόνο μέσα από τον συντονισμό της Κίνησης.

Την ενημέρωση της Κοινής Γνώμης στα προβλήματα του κάθε Φορέα χωριστά ώστε μέσα από την γνώση και την κατανόηση των προβλημάτων αυτών να έχουμε επίλυσή τους, μετατρέποντας μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

Την συνεργασία της Ε.Κ.Κ.Α. Ν. Σερρών με τον α΄ και β΄ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις πολιτικές δυνάμεις της Χώρας μας για την προώθηση των ζητημάτων του κάθε Φορέα και Συλλόγου ανάλογα με το επίπεδο προσέγγισης αυτών είτε σε Τοπικό, Νομαρχιακό ή Εθνικό με αντίστοιχες παρεμβάσεις στην Τοπική Κοινωνία του Νομού μας και στην Κυβέρνηση.

Η Ε.Κ.Κ.Α. Ν. Σερρών είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε συνεργασία με όλες της παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής μας και της Επικράτειας για την ανάπτυξη , την επίτευξη των σκοπών και των στόχων της , αλλά και την διεύρυνση της με νέους Φορείς ή Φυσικά Πρόσωπα που θα πρέπει να έχουν αντίστοιχο στόχο και προσανατολισμό με τους ήδη συμμετέχοντες στην Κίνηση.

Ε.Κ.Κ.Α. Ν. ΣΕΡΡΩΝ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Η Εθελοντική Κίνηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Σερρών (Ε.Κ.ΚΑ. Ν.Σερρών) ευχαριστεί την κ. Ελένη Πασχάλη, υπεύθυνη των καταστημάτων Loli pop, Δυτ. Θράκης 4, για τη δωρεά 70 δεμάτων με παιδικά ρούχα, τα οποία μοιράστηκαν σε μέλη των συλλόγων της Ε.Κ.Κ.Α.
H Συντονιστική Επιτροπή