Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΣΕΡΡΩΝ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΣΕΡΡΩΝ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Στην Ιστορία η 2η Αποκριάτικη Γιορτή της Ε.Κ.Κ.Α. Σερρών







Μεγάλη η επιτυχία της 2ης Αποκριάτικης Εκδήλωσηs - Γιορτή "Συνύπαρξης και Αποδοχής - Ισότιμης συμμετοχής"

Κατάμεστη η Μουσική Σκηνή του Κοσμικού Κέντρου "νέο ΡΑΝΤΕΒΟΥ" ,όπου οι διοργανωτές κατάφεραν για ακόμη μια φορά να γεμίσουν την αίθουσα και να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο μέλη και φίλοι από τους 27 συλλόγους και φορείς "συνιστώσες" της Εθελοντικής Κίνησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νομού Σερρών. Αποκριάτικοι ρυθμοί αλλά και ζωντανό το πρόγραμμα της Μουσικής Σκηνής του κέντρου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Σερρών κ. Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Μωϋσιάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μπασδάνης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Σερρών κ. Σοφία Μπιτζίδου, ο Ψυχίατρος κ. Μ. Σωτηρίου υπ. δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Σερρών, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σερρών κ. Αριστείδης Δρογαλάς.

Χαιρετισμούς για την εκδήλωση απέστειλαν ο Βουλευτής Σερρών και περιφερειακός σύμβουλος κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γκιουλέκας.

Εξωστρέφεια" ήταν μια από τις πρώτες λέξεις του παρουσιαστή του προγράμματος και της δράσης Γιάννη Τούσκα συντονιστή των εθελοντικών ομάδων και της επιστημονικής επιτροπής. Στο καλωσόρισμα του λοιπόν αφού ευχαρίστησε τους φορείς και συλλόγους για την συμμετοχής τους, ζήτησε απ' όλους τους παρευρισκόμενους να το ρίξουν έξω και μαζί τους να διώξουν προβλήματα και έγνοιες, και να συνυπάρξει ο καθένας με όλους, "Πρέπει όλοι εμείς να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε τα προβλήματα των συνανθρώπων μας, ακόμη πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας πως είμαστε όλοι εν δυνάμει άτομα με Αναπηρίες. είτε σωματικές είτε πνευματικές. Δεν πρέπει, αν αλλάξει κάτι στην υγεία μας, να κλειστούμε μέσα και να αλλάξει η ζωή μας, γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα στην ζωή.

Το περασμένο Σάββατο ήταν τα πρώτα γενέθλια της κίνησης, μια που σ' αυτό το χώρο πριν ένα χρόνο γεννήθηκε . Στην αίθουσα του νέου ΡΑΝΤΕΒΟΥ λοιπόν άρχισε το ταξίδι, δημιουργήθηκε μια αγκαλιά από τους 15 στην αρχή συλλόγους, σύντομα όμως μεγάλωσε και σήμερα αριθμεί 27 φορείς και συλλόγους που ασχολούνται με την κοινωνική αλληλεγγύη. Στον δρόμο αυτό είχε μικρές και μεγάλες στάσεις - δράσεις, όπου ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε και σας τις παρουσιάζουμε επιγραμματικά.

Καλάθι αλληλεγγύης, ίδρυση και λειτουργία Τράπεζας Ιατρικών βοηθημάτων, βιωματική δράση "Έλα στην θέση μου - Ημέρα εξοικείωσης με τις αναπηρίες", που έγινε στην πλατεία Ελευθερίας στην έδρα του Δήμου Σερρών και σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Σερρών (Τ.Ε.Φ.Α.Α.)

΄Ενα ρούχο για σένα κι ένα ρούχο από μένα" οι προσφορές της κ. Ελένης Πασχάλη, υπεύθυνης των καταστημάτων Loli pop, Δυτ. Θράκης 4, που δώρισε 70 δέματα με παιδικά ρούχα, τα οποία μοιράστηκαν σε μέλη των συλλόγων της Ε.Κ.Κ.Α., στην ημερίδα που έγινε στην αίθουσα της ΚΕΠΑΣ (πρ. ΔΕΠΚΑ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θέμα: "συνύπαρξη και αποδοχή - ισότιμη συμμετοχή". Στο χώρο λειτούργησε έκθεση με δημιουργίες των ατόμων με αναπηρία και μαθητών της πόλης, κοπή της βασιλόπιτας της κίνησης στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Εθελοντισμού της ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Σερρών.

Η συντονιστική επιτροπή που είναι επικεφαλής αυτής της κίνησης, καθημερινά καταγράφει τα προβλήματα και τις ανάγκες των συλλόγων φορέων τα κωδικοποιεί και σε συνεργασία με την εθελοντική επιστημονική επιτροπή τα προωθεί στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας ή όπου αλλού πρέπει.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε όλες τις κινήσεις- δράσεις που πραγματοποιούν οι φορείς και τα σωματεία μέλη μας Δημιουργήσαμε τον ιστοχώρο: http://ekkaserron.blogspot.com για να ενημερώνουμε καθημερινά, εφόσον υπάρχουν νέα, τους πολίτες και τα μέλη μας για τις δράσεις και τις θέσεις μας.

Εδώ, πριν κλείσουμε, η συντονιστική επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή της και κατέκλυσαν την αίθουσα, το ΕΒΕ Σερρών, κύριο χορηγό της εκδήλωσης, καθώς και όλους τους άλλους χορηγούς, δεδομένου ότι όλα τα φαγητά, τα γλυκά και αναψυκτικά που προφέρθηκαν ήταν προσφορές των παρακάτω σερραϊκών επιχειρήσεων και φορέων:

1. Οικονομικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών και ιδιαίτερα του Πρόεδρο κ. Αριστείδη Δρογαλά

2. Αναψυκτικά: ΝΕΚΤΑΡ Αφοί Γ. Κουρτίδη Α.Ε. από τις Σέρρες και ΔΡΟΣΗ του κ. Δημήτριου Βυζιώτη από την Ηράκλεια.

3. Ζαχαροπλαστεία "ΒΑΣΑΚΗ" Βαζάκη - Καζακίδη ΑΕΒΕ

4. Επιχείρηση Εστίασης "ΠΑΡΙΣΝΙΚΟ" Π. ΚΑΡΑΚΑΡΑΣ - Ν. ΤΑΙΡΗΣ

5. Βιομηχανία Κρεάτων "MARCEL" ΜΟΥΜΤΖΙΔΗΣ Χ. & ΣΙΑ Ε.Ε. Κάτω Αμπέλα

στο Σιδηρόκαστρο.

6. Αρτοποιία ΓΑΤΙΔΗ, Τσακανιά Αντωνίου, Μαλακού Ανδρέά κ΄ Παπαδόπουλου

Γεωργίου (μέλη του Σωματείου Αρτοποιών, Πρόεδρος, κος Τσακανιάς)

7. Τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης "ΠΡΟΒΟΛΗ" του Β. Παπαπαύλου και

Ξένων Γλωσσών "ΔΙΑΛΟΓΟΣ" Ι. Τσανανά.

8. Τα Πολυκαταστήματα Παπαϊωάννου Α.Ε Home Plus Stores Σερρών

9. Την Μουσική Σκηνή του Κοσμικού Κέντρου "νέο ΡΑΝΤΕΒΟΥ" τέρμα

Ομόνοιας περιοχή Αυτ/δρομίου και τον Ιδιοκτήτη κ. Αντώνιο Χατζηλάρη

10. Τους Εθελοντές της Εθελοντικής Κίνησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Σερρών

που διοργάνωσαν και υλοποίησαν τον Χορό.

11. Τους Φίλους και τα Μέλη της Ε.Κ.Κ.Α. Ν. Σερρών που συμμετείχαν, διασκέδασαν και υλοποίησαν της προσπάθεια όλων για "ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ-ΓΙΑ ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ" μέσα στην Κοινωνία. Και συνεχίζουμε.........