Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΣΕΡΡΩΝ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΣΕΡΡΩΝ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Επιμελητηρίου Καβάλας σας ενημερώνει


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Επιμελητηρίου Καβάλας σας ενημερώνει ότι ο Σερραίος αθλητής, μαραθωνοδρόμος και οδηγός ορεινών διαδρομών, Ιωάννης Φιλιππίδης, συγκινημένος από τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, από τις 5 Μαΐου ξεκίνησε ένα ταξίδι – αγώνα μεταλαμπάδευσης ιδεών, σε όλους τους Νομούς της ηπειρωτικής Ελλάδας και Κρήτης. Άφιξη στην Καβάλα την Δευτέρα 16 Μαΐου 2011 και ώρα 08:30 π.μ. στο τελωνείο ερχόμενος από Θάσο.
Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να μεταφέρει, μηνύματα ευαισθητοποίησης στην νεολαία, στους πολίτες και στις τοπικές αρχές αναφορικά με :
• τη δωρεά οργάνων και ιστών- θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό από τον Εθνικό οργανισμό Μεταμοσχεύσεων .
• την αιμοδοσία, μια απλή διαδικασία που σώζει ζωές, «δώσε 5 λεπτά από το χρόνο σου και σώσε μια ζωή» Πρόσφερε αίμα! Κάνε μια καρδιά να χτυπά!
• την ανάπτυξη οικολογικών συμπεριφορών.
Ο Σύλλογος μας συμμετέχοντας στην προσπάθεια αυτή θα υποδεχθεί τον αθλητή το πρωί της Δευτέρας, και αφού διανύσει με τα πόδια την Κουντουριώτου και την Ομονοίας θα καταλήξει στο 15 δημοτικό σχολείο, στην Ομόνοια, όπου θα τον τιμήσει με μία μικρή γιορτή, παρουσία των μαθητών του σχολείου.
Ο αγώνας θα γίνει με τα πόδια, θα διαρκέσει 34 εβδομάδες, θα διανυθούν συνολικά 6.200 χιλιόμετρα.
Η αφετηρία του αγώνα ξεκίνησε από τις Καστανιές Έβρου και θα τελειώσει στην Σητεία της Κρήτης, μετά από 9 μήνες.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ ΣΑΠΕΣ



«Τρέχω για την ζωή, τρέχω για την αγάπη», θα πει ο Σερραίος μαραθωνοδρόμος


Ο αγώνας ευαισθητοποίησης θα διαρκέσει 35 εβδομάδες και θα διανύσει συνολικά 6.200 χιλιόμετρα
Η φαρμακοβιομηχανία Pharmathen ενίσχυσε με χρηματικό έπαθλο την φιλανθρωπική πρωτοβουλία του Γιάννη Φιλιππίδη

Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου


Ξεκίνησε με πολύ όρεξη  ένα ταξίδι-αγώνα μεταλαμπάδευσης ιδεών, σε όλους τους νομούς της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης. Ο αγώνας ευαισθητοποίησης του Σερραίου Μαραθωνοδρόμου και οδηγού ορεινών διαδρομών θα διαρκέσει 35 εβδομάδες όπου θα διανυθούν συνολικά 6.200 χιλιόμετρα. Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να μεταφέρει, μηνύματα ευαισθητοποίησης στη νεολαία, στους πολίτες και στις τοπικές αρχές, αναφορικά με τη δωρεά οργάνων και ιστών, την αιμοδοσία, μια απλή διαδικασία που σώζει ζωές, ενώ ενδιαφέρεται και για την ανάπτυξη οικολογικών συμπεριφορών στην κοινωνία μας. Ο αγώνας  του γίνεται  με τα πόδια και θα καλυφθεί στο μεγαλύτερό του μέρος τηλεοπτικά από την ΕΤ3.

Το «ταξίδι ενημέρωσης» του Σερραίου μαραθωνοδρόμου Γιάννη Φιλιππίδη, δεν άφησε ασυγκίνητη την βραβευμένη μονάδα Pharmathen  που χθες στις εγκαταστάσεις της στις Σάπες ανέμενε κι επιβράβευσε με συμβολικό χρηματικό έπαθλο τον αθλητή.
 «Θα θέλαμε να απευθύνουμε με αυτόν τον τρόπο ένα μπράβο στον σπουδαίο αθλητή και μαραθωνοδρόμο κ. Γιάννη Φιλιππίδη. Η κοινωνία έχει ανάγκη από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες στις οποίες θα είμαστε πάντοτε αρωγοί», σημείωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της Pharmathen Κώστας Κοτζιάς, κατά την εκδήλωση. Ο ίδιος ο μαραθωνοδρόμος φόρεσε το πράσινο τζόκεϊ καπελάκι της εταιρίας, ευχαρίστησε για την συνδρομή της στην προσπάθειά του κι αναχώρησε πεζός για το υπόλοιπο της διαδρομής που είναι μελετημένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Ο Γιάννης Φιλιππίδης μίλησε στο «Χ» που τον συνάντησε, ενώ είχε διανύσει 140 χιλιόμετρα προερχόμενος από το Βόρειο Έβρο, όπου είχε συναντήσεις με μαθητές και αυτοδιοικητικούς, σε πολύ καλή φόρμα φυσική κατάσταση και θετική διάθεση. Μ΄ ένα σακίδιο στον ώμο και τα τελείως απαραίτητα περπατά πεζοπορώντας περνώντας το δικό του μήνυμα και κάνοντας στάσεις μόνο για να δώσει το μήνυμα της όλης προσπάθειας σ΄ ένα διαφορετικό κοινό κάθε φορά. Και αυτό είναι το προκλητικό και το όμορφο.

Δώστε μας το μήνυμα σας, μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας;
-Έτσι ακριβώς είναι, προσπαθώ να περάσω τα μηνύματα της αγάπης για τον συνάνθρωπο μας, με την προσφορά της εθελοντικής αιμοδοσίας, με την δωρεά οργάνων και το μήνυμα της ανάπτυξης οικολογικών συμπεριφορών απέναντι φυσικά στο περιβάλλον που είναι το μεγάλο μας σπίτι.
Αυτός είναι σκοπός ζωής.
-Ασφαλώς, έτσι είναι.
Τι χαρακτήρας είστε;
-Αν θα έπρεπε να το πω με μια λέξη, νομίζω ότι είμαι «άνθρωπος».
Σε μια κοινωνία ανάλγητη που παρατηρούμε ότι λείπουν οι άνθρωποι με την έννοια που το θέτετε.
-Ναι, έχουμε κρίση αξιών, αυτό είναι δεδομένο και φαντάζομαι ότι θ’ ανακτηθούν στο μέλλον. Ο Έλληνας διακρίνεται για την ευφροσύνη του και την ορθοφροσύνη του και νομίζω είναι σε θέση να εκτιμήσει τέτοιες προσπάθειες. Σήμερα είμαι εγώ, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος, ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό, μην το θεωρούμε ότι είναι αδύνατο να συμβεί από άνθρωπο. Την ώρα που μπορεί να το κάνει ένας, μπορούν όλοι, απλά είναι θέμα να σου έρθει η ιδέα και να πάρεις την απόφαση. Θεωρώ ότι θα κερδίσουμε πολύ από αυτό.
Τι σημαίνει να είσαι μαραθωνοδρόμος;
-Σημαίνει ότι είσαι σε κίνηση. Προσωπικά τρέχω για την ζωή, τρέχω για την αγάπη.
Πόσα χιλιόμετρα έχετε διανύσει;
-Μέχρι στιγμής δεν τα έχω μετρήσει, έχω ξεκινήσει από την Ορεστιάδα. Έχω την εντύπωση ότι βρίσκομαι κάπου στα 140 χιλιόμετρα.
Το ρεκόρ σας ποιο είναι;
-Σε αποστάσεις είναι με το τρέξιμο, όχι με βάδην. Έχω κάνει με τρέξιμο 190 χιλιόμετρα, αλλά και βάδην έχω κάνει μέχρι 9 μέρες συνέχεια.
Το μυστικό της καλής σας φυσικής κατάστασης;
-Η σωστή διατροφή και η καθημερινή άσκηση, διαφορετικά δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα.
Το όνειρο και ο σκοπός της ζωής σας ποιος είναι;
-Σκοπός της ζωής μου είναι να είμαι γερός και να προσφέρω αγάπη, τίποτα περισσότερο.
Έχετε αντιμετωπίσει απρόοπτα στην διαδρομή; Επιθέσεις από ζώα, ανθρώπους…
-Τα σκυλιά σε καθημερινή βάση από το πρωί έως το βράδυ, άνθρωποι όχι ακόμη, ίσα-ίσα με χαιρετούν, μου σφίγγουν το χέρι και είναι πολύ ευχάριστο αυτό».
Από τον Χρόνο